Мъчително: В какви условия са живели заложниците на "Хамас"

  • 29 ноември 2023 13:42

  • 803
  • 2
Мъчително: В какви условия са живели заложниците на "Хамас"
© Getty Images

Палестинското движение "Хамас" е освободило досега 81 заложници, които държеше в плен в ивицата Газа след атаката срещу Израел на 7 октомври, предаде Франс прес, като се позова на израелските власти.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2039

Нито един от освободените в рамките на договореното временно примирие не е говорил публично до момента за условията, при които е бил задържан. Израелските власти призоваха болниците, в които са преглеждани тези хора, да бъдат дискретни и да не дават подобна информация, отбелязва АФП.

Медицински лица или близки на заложниците обаче вече направиха някои изявления пред медиите.

Ердоган нарече Нетаняху "касапина на Газа"

Според доктор Ронит Зайденщайн, прегледал 17 тайландски заложници при освобождаването им, те са получавали много малко питателна храна и са изгубили около или над 10 процента от теглото си.

Доктор Маргарита Машави от болницата "Уолфсон", през която са преминали много освободени заложници, казва, че онези, с които тя е разговаряла, са й разказали, че са били държани в подземия. Имали са право само на два часа на светлина, допълва лекарката.

Храната на заложниците се е състояла от ориз, хумус, бакла в консерви и понякога сирене с хляб, но нищо друго. Не са имали нито яйца, нито плодове, нито зеленчуци. Дори когато заложниците са искали молив или химикалка, за да напишат нещо, това им е било отказвано от страх, че те може по някакъв начин да предадат информация навън. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
803 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.29 | 16:21

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex
Новини бг

2023.11.29 | 13:53

1
НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА ВАШАТА ЦИОНИСТКА ПРОПАГАНДА!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини