Нетаняху предупреди: Европа е следващата мишена на "Хамас"

  • 29 ноември 2023 13:34

  • 737
  • 5
Нетаняху предупреди: Европа е следващата мишена на "Хамас"
© Getty Images

В ексклузивно интервю за германския вестник BILD министър-председателят на Израел Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и предупреди, че "Европа е следващата мишена" на палестинската групировка "Хамас", която – по думите му – е част от "терористична ос, състояща се от Иран, "Хизбула“ и йеменските бунтовници“.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2226

Изданието стана първата европейска медия, която се срещна с Нетаняху за интервю, отбелязват от редакцията, предава Нова телевизия. 

За продължаването на военните действия след освобождаването на заложниците той заяви: "Имаме споразумение, което предвижда освобождаването на жени, деца и чужденци, и го спазваме. И когато това се случи, ние ще продължим да се борим, защото "Хамас" казва, че ще повтори кланетата, които извърши срещу нас, най-лошите кланета срещу еврейския народ след Холокоста. Казват, че ще го правят отново и отново. Следователно нямаме друг избор, освен да унищожим "Хамас". 

За операцията в Ивицата Газа в отговор на атаката на "Хамас", Нетаняху посочи: "Какво бихте направили, ако 10 000 души бяха убити за един ден в Германия? Какво би направила Германия, ако бяха взети 1000 заложници, включително бебета? Ще каже ли тя - добре, не можем да направим нищо, защото терористите се крият в жилищни райони? Или ще предприемете действия срещу тези убийци и ще направите всичко възможно, за да ги преследвате и да сведете до минимум цивилните жертви? Виждам как други се биеха - не само през Втората световна война, но и срещу "Ислямска държава“, в Ирак и Афганистан. Мисля, че морализирането към Израел е погрешно".

Нетаняху се закани да унищожи "Хамас", след като приключи временното примирие

"Вие сте следващите, не разбирате ли? Германия, Европа. "Хамас" е част от терористичната ос, състояща се от Иран, "Хизбула“ и хутите и други. Целта им е да поведат първо Близкия Изток, а след това и целия свят, към ерата на варварството, към мрачните времена на Средновековието. Това е, което те искат. И ако хората все още не са разбрали това, трябва да разберат. Няма да си тръгнат, докато не ги победим“, казва още премиерът.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
737 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
хф

2023.11.29 | 17:13

5
Незнам за вас, но аз ВЕРВАМ на еврейн .

2023.11.29 | 16:22

4
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

2023.11.29 | 14:11

3
Международният наказателен съд би трябвало да издаде заповед за арест на този човек заради хуманитарни и военни престъпления и геноцид в Газа. А това, че се опитва да замеси Европа в тази позорна война е недостйно.
Слава Украйна

2023.11.29 | 14:02

2
Знаем. Европа е под прицел на руските и ислямистките фашисти , които сега са съюзници :)
На

2023.11.29 | 14:00

1
Илийчо няма да му се получи на Наталия сьщо

Добави коментар

Водещи новини