Ердоган нарече Нетаняху "касапина на Газа"

  • 29 ноември 2023 13:31

  • 400
  • 2
Ердоган нарече Нетаняху "касапина на Газа"
© Getty Images

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган приветства в сряда паузата във войната в Газа и размяната на заложници и затворници между Израел и въоръжената групировка "Хамас" като временно "спиране на кръвопролитията" в анклава, предава "Ройтерс".

Турция, която подкрепя двудържавно решение на продължаващия десетилетия конфликт, остро критикува Израел за сухопътното и въздушно нападение над Газа, предприето като отмъщение срещу атаката на Хамас миналия месец, при която около 1200 души бяха убити, а 240 други взети за заложници .

Повече от 15 000 души, предимно жени и деца, са били убити досега в израелската кампания , казват здравните служители в анклава.

"Разглеждаме размяната на заложници, хуманитарната пауза като положително развитие по отношение на спирането на кръвопролитията", каза Ердоган.

Говорейки пред депутати в парламента, Ердоган критикува ответната АтакаАтакаПартия "Атака" е създадена на 17 април 2005 г. в София, официално регистрирана в Софийския на израелския премиер Нетаняху, добавяйки, че израелският премиер ще бъде запомнен като "касапина на Газа".

Газа се очаква да бъде в центъра на разговори днес на Ердоган в Алжир

"Изявленията, идващи от правителството на Нетаняху, намаляват надеждите ни, че хуманитарната пауза може да се превърне в трайно прекратяване на огъня", добави Ердоган, без да уточнява, като същевременно повтори мнението си, че в Газа се извършва геноцид.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
400 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.29 | 16:22

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

2023.11.29 | 14:48

1
К.Ю.Р.Д.И.Т.Е ЗНАЯТ КОЙ Е КАСАПИНА.ПИТАЙ ТЯХ ЕРДО

Добави коментар

Водещи новини