Катар потвърди, че има споразумение за "хуманитарна пауза" в Газа

  • 22 ноември 2023 07:08

  • 268
  • 0
Катар потвърди, че има споразумение за "хуманитарна пауза" в Газа
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Катар потвърди днес споразумението за "хуманитарна пауза" в Газа с размяна на израелски заложници срещу палестински затворници, обявено по-рано от Израел и "Хамас", които воюват от октомври, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2089

"Началото на тази пауза ще бъде обявено през следващите 24 часа и ще продължи четири дни, с възможност за удължаване", заяви катарското външно министерство в платформата "Екс".

По-рано Израел и "Хамас" съобщиха за постигнатата сделка, включваща 4-дневно спиране на огъня и размяна на 50 израелци - жени и деца - държани от ислямистката групировка като заложници, срещу освобождаването от израелски затвори на 150 палестинци - също жени и деца, пише БТА.

"Хамас" потвърждават споразумението за прекратяване на огъня с Израел

Катар имаше посредническа роля в уреждането на споразумението.

"Държавата Катар потвърждава ангажимента си към продължаващите дипломатически усилия за деескалация на напрежението, спиране на кръвопролитията и защита на цивилното население. В тази връзка Държавата Катар оценява усилията на Арабска република Египет и Съединените американски щати за постигането на това споразумение", се казва още в публикацията, цитирана от ДПА.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини