Кап. Папукчиев разкри какво трябва да се случи, за да се гарантира безопасното корабоплаване в Червено море и региона

  • 20 ноември 2023 17:58

  • 1624
  • 3
Кап. Папукчиев разкри какво трябва да се случи, за да се гарантира безопасното корабоплаване в Червено море и региона
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Нападението е станало по въздух с хеликоптер. В най-добрите наръчници с препоръки за противодействие на отблъскване на пиратски нападения липсват указания за такъв вид атака. 

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS капитан далечно плаване Христо Папукчиев, който коментира отвличането на кораб в Червено море, на борда на който има и български моряци - капитан и помощник-капитан.  

Йеменските хуси отвлякоха кораб в Червено море, на него има и българи

"Йеменските хуси предупредиха, че ще нападнат всички кораби, които имат някаква израелска собственост. Трябваше да се направи анализ на тази заплаха и да се вземат допълните мерки за сигурност, като поставяне на допълнителна охрана. Колко по-скъпо може да излезе тази охрана, след като говорим за отвлечен кораб, който струва 50-60 млн. долара. Хусите заявиха, че това е само първото нападение. Според мен трябва да се организира максимално бързо конвоиране от военни кораби на търговските кораби, като така се гарантира безопасно корабоплаване в региона. Не знам дали дипломацията или силата ще помогне в този случй. За мен съюзниците от НАТО и Япония трябва да предприемат по твърди мерки и да гарантират безопасно корабоплаване", категоричен бе той. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1624 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Тоз идеот

2023.11.20 | 22:12

3
Хал Хабер няма, но се изказва. Става въпрос за предупреждение от страна на проиранските хуси, че ако Израел не спре касапниците на палестинците в Газа всичи израелски кораби ще бъдат нападнати. От друга страна въоръжена охрана на кораби е възможна само в международни води докато в суверени води е невъзможно.
Поредният идиот, който

2023.11.20 | 21:50

2
Хал Хабер няма, но се изказва. Става въпрос за предупреждение от страна на проиранските хуси, че ако Израел не спре касапници.

2023.11.20 | 18:14

1
пълно с разкриватели в тая държава

Добави коментар

Водещи новини