Израел разширява операцията в Газа. Нетаняху: Действаме по правилата на войната

  • 20 ноември 2023 15:56

  • 550
  • 2
Израел разширява операцията в Газа. Нетаняху: Действаме по правилата на войната
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Израелската армия обяви, че разширява операцията си в Ивицата Газа. Жителите на най-големия бежански лагер - "Джабалия", са предупредени да се евакуират. Отново бе обстрелвана болница в северната част на територията, където се предполага, че се укриват терористи от "Хамас".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1974

Мохамед Ел Шериф и семейството му са приютени в бежанския лагер "Джабалия" в северната част на Газа. Мъжът разказва във видеодневник как преминават дните им началото на военната инвазия в Газа.

"Така се събудихме и тази сутрин. Това е звукът, който чуваме всеки ден", казва той, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Проф. Чуков: Отвлеченият кораб е собственост на магнат, осигуряващ работа на много български моряци

Израел твърди, че "Хамас" използва болниците за прикритие, но световната общност започва да гледа все по-негативно на нападенията над медицинските комплекси, в които се лекуват стотици цивилни хора. 

"На първо място ние действаме по правилата на войната. Така функционира нашата армия. Ние сме най-моралната армия в света", заяви Бенямин Нетахяху.

Атаката в северната част на Газа идва ден, след като Световната здравна организация евакуира 31 недоносени бебета от болница "Ал Шифа" в град Газа, която е без ток и консумативи. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
550 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Слава на Израел

2023.11.20 | 17:11

2
Ха, ха, ха - тарамбуките квичат щото братята евреи така яко ги наритаха по чалвите, че ще им държи влажно десетки години. със терористите от ХАМАС е свършено.
Z Z Z Z Z

2023.11.20 | 16:21

1
Тая жалка пасмина еврейска 1 месец с 500 000 войници, тотален геноцид над деца и жени и не може да превземе едно родилно отделение хахахаха

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини