Израел: Ликвидирахме две групи терористи в ивицата Газа

  • 17 ноември 2023 13:55

  • 885
  • 2
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

За ликвидирането две терористични групи на палестинската организация Хамас съобщиха Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ).

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2364

"Бойци от 636-и разузнавателен батальон "Ницан" откриха наблюдателен пункт на Хамас в района Байт Хануна, в северната част на ивицата Газа. Терористите бяха ликвидирани", заявиха от военното министерство на Еврейската държава.

"С помощта на дрон в същата местност бе открита втора група терористи от Хамас. Те бяха въоръжени с автомати "Калашников" и ръчни противотанкови гранатомети. Екстремистите бяха убити с ракетен удар от въздуха", добавиха от силовото ведомство.

Днес палестински източници, цитирани от израелската медия нюзру, съобщиха за смъртта на високопоставен член на Хамас. "Ахмад Бахар почина на 17 ноември. Той пострада тежко след атака, извършена от ЦАХАЛ, преди няколко дни и почина вследствие на получените рани", посочи още изданието

"74-годишният Бахар заемаше поста заместник-председател на палестинския парламент от 2006 г. Той през 2012 г. призова в ефира на контролирана от Хамас телевизия: Евреите и техните помагачи трябва да бъдат изтребени до крак", добави нюзру.

 

Израел обяви разширяване на операциите в Газа

Последвайте канала на

Валери Зайцев
885 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бояджията

2023.11.18 | 12:29

2
Плюс една детска градина хм
Еврейската пробаганда са новини бг, Нова и бтв!

2023.11.17 | 14:53

1
Как наричате ХАМАС терористи при положение че тя е политическо - военна организация за освобождение на Палестина от еврейската окупация! Навремето османците казваха, че Левски и неговия революционен комитет са били терористи, но за нас са герои

Добави коментар

Водещи новини