"Ислямски джихад": Водим ожесточени боеве с израелците край болницата "Аш Шифа"

  • 16 ноември 2023 14:15

  • 4936
  • 2
"Ислямски джихад": Водим ожесточени боеве с израелците край болницата "Аш Шифа"
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Наши бойци водят ожесточени боеве срещу израелските военни край болницата "Аш Шифа" в град Газа", заяви представител на палестинската терористична групировка "Ислямски джихад", предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2364

Британската медийна корпорация отбеляза, че твърденията на мюсюлманските въоръжени екстремисти не са потвърдени от други източници.

"Заявлението на "Ислямски джихад" дойде след като тази сутрин командирът на израелската операция в ивицата Газа Ярон Финкелман обяви, че ръководени от него военни са влезли в сградата на здравното заведение", коментира Би Би Си.

Израелската армия разположи булдозери в болница "Аш Шифа"

"Ислямски джидад" е създадена през 1981 г. Тя действа най-вече в ивицата Газа (палестинския анклав на брега на Средиземно море). Неин основен съюзник е Хамас. "Ислямски джихад" получава подкрепа от Иран и Сирия.

Групировката е обявена за терористична организация от Европейския съюз, САЩ, Израел и други страни по света, показа справка на екипа на novini.bg.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4936 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.16 | 20:37

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto
Ачик

2023.11.19 | 12:36

2
Ако можеш да ми обясниш какво е общото между войната в Газа и продукт за отслабване, ще си купя продукта.

Добави коментар

Водещи новини