Ердоган се скара на Байдън заради Израел

  • 12 ноември 2023 21:19

  • 2766
  • 0
Ердоган се скара на Байдън заради Израел
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

„Газа е преди всичко земя на палестинския народ. САЩ трябва да приемат това. Ако (президентът на САЩ Джо) Байдън има подход, при който казва „Не, това е земя на окупационните заселници или на Израел, а не земя на палестинския народ", ние не можем да постигнем споразумение", заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2152

Той приветства днес резолюция от арабско-ислямската среща на върха вчера в Рияд, с която се предлага организиране на конференция за денуклеаризация в региона на Близкия изток заради ядрените оръжия на Израел, предаде Анадолската агенция.

Ердоган: Наш дълг е да спасим палестинските си братя от израелски гнет

Коментирайки арабско-ислямската извънредна среща на върха, Ердоган заяви: „За първи път ние предлагаме „Конференция за денуклеаризация" в региона заради израелските ядрени оръжия".

Резолюцията „осъжда изпълнените с омраза, екстремистки и расистки прояви и изявления на министри в израелското окупационно правителство, включително заплахата на един от министрите да се използва ядрено оръжие срещу палестинския народ в ивицата Газа, които представляват сериозна заплаха за световния мир и сигурност, като изисква да се подкрепи конференция за създаване на зона, свободна от ядрени оръжия за масово унищожение в Близкия изток, проведена в рамките на ООН и нейните цели за противодействие на тези заплахи", посочва Анадолската агенция.

Въпросът за денуклеаризацията е много важен, за да се види кои играчи подкрепят Израел, заяви турският президент пред журналисти на борда на самолета, с който се прибра от арабско-ислямската среща на върха в саудитската столица Рияд.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2766 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини