Египет: Граждани от 60 държави чакат да напуснат Ивицата Газа

  • 02 ноември 2023 10:15

  • 860
  • 1
Египет: Граждани от 60 държави чакат да напуснат Ивицата Газа
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Около 7000 души с чуждестранни паспорти от 60 държави чакат, за да напуснат ивицата Газа, съобщи днес египетското външно министерство, цитирано от ДПА и БТА. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2254

Министерството покани представители на различни посолства на среща в Кайро, за да предостави информация за документите, които са необходими на гражданите им, за да влязат в Египет от палестинската територия, в която се водят военни действия.

Не е ясно дали сред тези 7000 души има само чуждестранни граждани или и палестинци с двойно гражданство. Също така не е ясно дали има и други чуждестранни граждани в Газа, които искат да напуснат анклава. 

Вчера стотици чуждестранни граждани и палестинци с двойно гражданство напуснаха Газа и преминаха в Египет за пръв път след избухването на войната между Израел и "Хамас". 

Някои тежко ранени палестинци също бяха откарани в Египет през гранични пункт "Рафах", за да бъдат лекувани.

Палестинският Червен кръст каза снощи, че е получил още 55 камиона с хуманитарна помощ и така те стават общо 272, но според хуманитарните работници това все още е по-малко от необходимото.

Мария Габриел: 36 български граждани и техните семейства са евакуирани от Газа

Израел наложи обсада на ивицата Газа и започна да нанася въздушни удари срещу гъсто населената територия, след като на 7 октомври бойци на ислямистката групировка "Хамас", която управлява Газа, извърши терористично нападение срещу израелска общност, при което бяха убити повече от 1400 души, а около 240 души бяха взети за заложници в Газа.

Управляваното от "Хамас" министерство на здравеопазването в Газа каза, че 8796 души са били убити в ивицата след началото на войната и 22 219 са били ранени.

Снощи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел съобщи, цитирана от Министерството на външните работи, че 36 български граждани и членове на техните семейства са били изведени успешно днес от територията на ивицата Газа и вече са в безопасност в Египет, а 37-и е изразил желание да остане.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
860 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.02 | 10:48

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Водещи новини