Израел: Няма да позволим в Газа да се използва сателитната система "Старлинк" на Илон Мъск

  • 29 октомври 2023 16:50

  • 1952
  • 4
Израел: Няма да позволим в Газа да се използва сателитната система "Старлинк" на Илон Мъск
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Израел заяви, че няма да разреши използването на сателитната комуникационна система "Старлинк" в Газа, след като милиардерът Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, отправи такова предложение, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2264

Мъск каза, че сателитната комуникационна система "Старлинк" на компанията "Спейс Екс" може да помогне при възстановяването на комуникационната мрежа в Газа, прекъсната заради бомбардировките на Израел.

Интернет връзката в Газа започна да се възстановява

"Хамас" ще я използва за терористична дейност", каза израелският министър на комуникациите Шломо Кархи в публикация в "Екс". "Може би Мъск би желал да го обвърже с освобождаването на нашите отвлечени бебета, синове, дъщери, възрастни хора. Всички!"

Мъск заяви, че сателитната комуникационна система ще помогне за възстановяването на прекъснатите комуникации за международно признати организации за помощ, работещи в Газа, където комуникациите бяха прекъснати, след като Израел разшири в петък наземната си офанзива в тясната ивица. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1952 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Емѝ...

2023.11.27 | 08:11

4
Лайната ми миришат на Люляка,! Слава Израели ✌

2023.10.29 | 19:30

3
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto
Емѝ...

2023.10.29 | 17:00

1
Няма да има интернет за чаршафите! Слава Израели ✌️

2023.10.29 | 18:38

2
голяма работа все едно, оставете хората на мира

Добави коментар

Водещи новини