Мецола: "Хамас" е терористична група, която не представлява оправданите стремежи на палестинците

  • 16 октомври 2023 18:35

  • 1027
  • 1
Мецола: "Хамас" е терористична група, която не представлява оправданите стремежи на палестинците
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

"Хамас" е терористична група, която не представлява оправданите стремежи на палестинците, пречи им и трябва да бъде спряна. Това заяви днес председателят на Европейския парламент Роберта МецолаРоберта МецолаРоберта Мецола е роден на 18 януари 1979 г., в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена, която пътува миналия петък заедно с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е до Израел, предаде БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2251

Действителността на място е ужасяваща, трагична и отчайваща, посочи Мецола по повод последиците от ударите на "Хамас" по Израел в началото на месеца. В залог е поставен животът на невинни хора, "Хамас" извърши масови убийства, отвличания и изнасилвания, мъчения и оскверняване на мъртъвци. Няма извинение за това, каза тя.

Органите на израелски войник, убит от "Хамас", спасиха живота на петима

Пътувах по покана на Кнесета в израз на нашата съпричастност, това пътуване бе едно от най-трудните неща, които ми се е налагало да предприема като председател на ЕП, добави Мецола. ЕП винаги ще настоява за решение с две държави и за траен мир, посочи тя.

Трябва да работим за безусловното освобождаване на заложниците и за това хуманитарната помощ да достигне до онези, които имат нужда, настоя Мецола. Тя отбеляза, че миналата седмица ЕП отдаде почит на жертвите от нападенията срещу Израел, посочва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1027 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.16 | 19:59

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много сперма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини