Любомир Кючуков: Един ужас се сменя с друг, очаква се още по-сериозна интензификация на конфликта

  • 12 октомври 2023 09:50

  • 1265
  • 2
Любомир Кючуков: Един ужас се сменя с друг, очаква се още по-сериозна интензификация на конфликта
© Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

„За съжаление, един ужас се сменя с друг ужас. Очаква се още по-сериозна интензификация на конфликта, като ключова е и сухопътната операция на Израел. Тя ще засегне не само  „Хамас”, но и 2,3 млн. палестинци на територията на Газа. Най-лошото е, че и двете страни засега демонстрират пълно пренебрежение към цивилните жертви”.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2272

Това заяви бившият зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според Весела Чернева заместник-директор на Европейския съвет за външна политика видяхме, че не само „Хамас” нападна Израел в събота, но междувременно и „Хизбула” започна да изстрелва ракети от Ливан.

„Продължават атаките и от Сирия. Най-големият риск е конфликтът да се разшири и към съседни страни. Ако и Иран бъде въвлечен в този конфликт, това би било истински проблем. Съдбата на населението в Газа и в останалата част от палестинската автономия трябва да бъде част от този комплекс от преговори. Разговорите с Египет са за предоставяне на хуманитарен коридор”, обясни тя.

Кючуков е категоричен, че проблемът може да се реши само по политически път, този проблем е вече 75 г.

Проф. Владимир Чуков разкри, че ни чака световен джихад и конфликт, ако...

„Най-големият въпрос е как да се спре броя на жертвите. Не може 2,5 млн. души да се изселят. Има няколко нива на проблемите- първото е вътрешнопалестинското. Това, което се случва в Газа, не се случва на Западния бряг, където е правителството на държавата Палестина. Засега Западният бряг стои извън тези действия. Управляващите в Западния бряг – „Фатах”, имат коренноразлична политика от тези, които владеят Газа – „Хамас”, които се опитват да решат проблемите по военен път”, обясни дипломатът.  

Според него действията на „Хамас” са сложили край или поне ще забавят евентуално споразумение.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1265 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.12 | 11:37

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.12 | 11:11

1
В Изpаел няма война. Хамас нападат кибуци на палeстинска теpитория, на метри от ивицата Гaза. Водите смешна пpопаганда. По-вероятно е да умрете в Бългаpия, отколкото в Израел. Избиват масово палестинците в Гaза!

Добави коментар

Водещи новини