Сирени за въздушна опасност звучат в Израел, обстрелът на „Хамас“ продължава

  • 11 октомври 2023 19:48

  • 4094
  • 9
Сирени за въздушна опасност звучат в Израел, обстрелът на „Хамас“ продължава
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Сирените за въздушна тревога в северната част на Израел бяха задействани заради пробив в израелското въздушно пространство от Ливан. Хората са призовани да се укрият в бомбоубежища.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2016

Израелската армия съобщава, че неидентифициран самолет е влязъл в страната от Ливан, където шиитската групировка Хизбула и палестниските бойци са разположили свои дронове и параглайдери.

На този фон Тел Авив се готви за мащабна сухопътна офанзива срещу Газа. Израелският премиер Бенямин Нетаняху и лидерите на опозицията се споразумяха за сформиране на "военен кабинет".

В отговор - израелската антиракетна система се включва в действие.

„Това, което току що видяхме бяха ракети от т.нар. "Железен купол" - израелската защитна система, която удря ракетите на Хамас в небето“, съобщава журналистът Робин Рамекерс по време на включване от Ашкелон, предаде БТВ.

Не всяка ракета се обезврежда във въздуха. Виждат се и гъсти кълба дим. Нещо гори на стотина метра. Обстрелът продължава. Хората бягат към бомбоубежищата в подземни етажи на жилищните сгради.

„Хамас“ нареди на жителите на израелския град Ашкелон да го напуснат

„Ние сме в центъра на атаката. Продължа, но ще свърши“, обяснява Тони Хорвитц, жител на Ашкелон.

„Между атаките бягаме до убежището, влизаме в апартамента на Тони. Сирените отново започват да вият. Съпругата на Тони е уплашена и очаква атаката да приключи“, разказва Робин Рамекерс.

„Не зная какво да кажа. Шокирана съм. Чувам как бие сърцето ми“, отбелязва и притеснената съпруга на Тони.

„Това е най-трудната част. Това са моите внуци. Казвам си: Аз да загина - ОК, но защо моите деца?! Моите внуци?! Това не искам", обяснява Тани Хорвитц.

След петата вълна от ракети всички хора излизат навън и се оглеждат. Стълбовете дим не обещават нищо добро.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4094 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2023.10.12 | 01:29

9
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.11 | 21:38

8
Единственото решение на конфликта е един път завинаги Израелската армия да се изтегли от окупираните палестински територии и да възстанови границите от 04.06.1967г, още тогава Съвета за сигурност на ООН ги призова с резолюция да се изтеглят, но Израел отказва да изпълни резолюцията.

2023.10.11 | 21:20

7
Иран да стреля ядрените ракети. Северна Корея и Китай да тръгват към Тайван, сега е момента. Краварите мислеха, че ще залязват 50 години, още утре са свършени.

2023.10.11 | 21:20

6
Мая сороса пак разтяга локуми.Вижте Изродите евреи как бомбардират.

2023.10.11 | 20:40

2
Нали много мощни бяха Израел и Краварите и се подигравахте на руснаците, че не могат да свалят нацисткия режим на Зеленко. Сега яжте бахура на палестинците.

2023.10.11 | 21:05

5
Абе глупости, тормозят хората със сирени, всички се крият, а риска е минимален. В Украйна по същия начин ги тормозеха с въздушни тревоги по осем часа. Както с ковид, да се наритат офцете по кошарите.
Waffen SS

2023.10.11 | 20:59

4
Мрете смръдливи евреи

2023.10.11 | 20:55

3
tocno taka mackaite gnusnite kravarski podlogi ot izrael.

2023.10.11 | 20:11

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини