Ердоган: Ще продължим борбата срещу тероризма

  • 01 октомври 2023 15:57

  • 1260
  • 2
Ердоган: Ще продължим борбата срещу тероризма
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Ще продължим с решителност борбата срещу тероризма, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който говори на откриването на новата парламентарна година в турския Меджлис.

По-рано днес в столицата Анкара бе извършено самоубийствено терористично нападение. При атентата пред министерството на вътрешните работи се самовзриви един терорист, а другият, който също е носел експлозиви, е бил неутрализиран от полицията. Двама полицаи бяха ранени при експлозията, пише БТА.

Решително ще продължим борбата както в Турция, така и извън нея, докато не бъде ликвидиран и последният терорист. Искаме всички винаги да помнят думите ни, че една нощ може да нахлуем внезапно, каза президентът Ердоган по време на откриването на новата парламентарна сесия, информират местните медии.

Самоубийствен бомбен атентат пред министерството на вътрешните работи в Анкара

Ердоган каза още, че "Турция до голяма степен е решила въпроса с продължаващите вече 40 години заплахи за нейната сигурност, произлизащи от сепаратизма“.

Президентът посочи, че терористите, извършили бомбено нападение пред сградата на министерството на вътрешните работи в Анкара, са се провалили в "последния си опит" да застрашат мира и сигурността на гражданите.

Те "не постигнаха целите си и никога няма да ги постигнат", каза той, като добави в речта си, че Турция „ще продължи да гарантира, че южните ѝ граници са защитени от чужди бойци“.

Държавният глава каза още, че приоритет за турския парламент ще бъде създаването на нова конституция на републиката.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1260 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2023.10.01 | 16:20

1
Терориста казал на терористите

2023.10.01 | 20:28

2
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.-===---> mub.me/handy

Добави коментар

Водещи новини