Ливански и израелски военнослужещи се обстрелваха с димни гранати

  • 27 септември 2023 22:12

  • 1010
  • 3
Ливански и израелски военнослужещи се обстрелваха с димни гранати
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Ливански и израелски военнослужещи отново се обстрелваха с димни гранати в района на границата, съобщи ливанската армия, цитирана от БТА.

Това е вторият подобен инцидент за последните пет дни.

В изявлението на ливанската армия се посочва, че израелски военни първи са открили огън с димни гранати срещу ливански патрул, съпровождал работници, които е трябвало да отстранят "обекти, поставени в нарушение" северно от Синята линия. Ливанските военнослужещи са отговорили, "изстрелвайки димни гранати към вражеските сили".

Израел: Наши танкове поразиха две съоръжения на сирийската армия на Голанските възвишения

Сегашната демаркационна линия между двете страни, известна като Синята линия, е начертана от ООН. Това е границата до която израелските сили се изтеглиха, когато напуснаха южната част на Ливан през 2000 г. 

Израелската армия съобщи по повод днешния инцидент, че е използвала срещу ливанската армия "средства за разпръскване на тълпи при масови безредици " и че ливанските сили са ги обстрелвали с гранати със сълзотворен газ. При сблъсъка не са пострадали израелски войници.   

Мироопазващите сили на ООН в Южен Ливан ЮНИФИЛ заявиха, че са "изцяло ангажирани с постигането на деескалация" на напрежението между двете страни. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1010 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.09.28 | 02:07

3
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами. -------> mub.me/medbg
Lissa

2023.09.28 | 01:34

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.09.28 | 00:57

1
Слава на братска Русия!

Добави коментар

Водещи новини