Израелска официална делегация за първи път направиха официално посещение в Саудитска Арабия

  • 10 септември 2023 21:40

  • 1099
  • 1
Израелска официална делегация за първи път направиха официално посещение в Саудитска Арабия
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Израелска делегация за първи път в историята направи официално посещение в Саудитска Арабия, потвърди днес израелски представител след медийни публикации по темата, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Първата по рода си визита бе извършена заради заседание в Саудитска Арабия на Комитета за световното наследство на ЮНЕСКО. Израелски дипломати, представители на израелското министерство на образованието и на израелската служба за древно наследство пристигнаха в Рияд, потвърди източникът на ДПА. 

Висящ пешеходен мост прави достъпни светите места в Йерусалим

Телевизия i24news съобщи, че на заседанието Израел планира да лобира срещу включването на Йерихон като палестински обект в списъка на ЮНЕСКО за обекти на световното културно наследство. Израел участва в качеството на наблюдател в работата на ЮНЕСКО, въпреки че през 2019 г. напусна организацията, като заяви, че тя е предубедена по отношение на еврейската държава.

Визитата е осъществена в момент, в който се говори много за възможно сближаване между Израел и Саудитска Арабия, отбелязва ДПА. САЩ подкрепят Израел и са ключов съюзник на Саудитска Арабия, но Рияд няма дипломатически отношения с Израел.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1099 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lissa

2023.09.11 | 01:51

1
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

Добави коментар

Водещи новини