Единадесет жертви след руски въздушни удари по район под контрола на сирийската опозиция

  • 25 юни 2023 15:48

  • 716
  • 0
Единадесет жертви след руски въздушни удари по район под контрола на сирийската опозиция
© Getty (архив)

Най-малко 11 души, включително седем цивилни, са били убити днес при серия от руски въздушни удари по контролиран от опозицията анклав в разкъсваната от война Сирия, съобщи мониторингова група,  предаде ДПА, цитирана от БТА.

Най-малко 30 други са били ранени при ударите срещу райони в северозападната провинция Идлиб, допълва Сирийският център за наблюдение на правата на човека.

Според базираната във Великобритания мониторингова организация ударите са били насочени, наред с други места, към зеленчуков пазар в покрайнините на град Джиср аш Шугур в западната част на Идлиб.

Русия е основният военен поддръжник на сирийския президент Башар АсадБашар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 г. Той е лидер на партия Баас и в борбата с бунтовниците срещу неговото управление.

Днешната бомбардировка от руски военни самолети е била предприета в отговор на смъртоносните атаки с дронове, извършени по-рано седмицата срещу Карда, родният град на семейството на Асад, и контролирания от правителството град Салаб в Югозападна Сирия, каза за ДПА ръководителят на мониторинговата организация Рами Абдел-Рахман.

Идлиб е последната крепост на опозицията в Сирия.

Подкрепяни от руснаците, силите на Асад си върнаха големи територии от бунтовниците.

Турци убили руски военен в Сирия?

Последвайте канала на

Novini.bg
716 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини