Нетаняху назначи за медиен съветник журналист, нарекъл Байдън "негоден"

  • 05 юни 2023 12:47

  • 280
  • 0
Нетаняху назначи за медиен съветник журналист, нарекъл Байдън "негоден"
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и назначи нов медиен съветник, който е критикувал президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в Туитър, съобщи вестник "Аарец", цитиран от Асошиейтед прес.

агенцията отбелязва, че назначението идва в момент, когато отношенията между Съединените щати и Израел са обтегнати.

Гилад Цвик, журналист от консервативна израелска телевизия, е наричал в свои туитове Байдън "неспособен" да управлява и е казвал, че той "бавно, но сигурно унищожава Америка". Цвик също така е намеквал, че подкрепя неверните твърдения на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, че изборите в САЩ през 2020 г. са били фалшифицирани. Днес стези туитове все още бяха онлайн, посочва АП.

Както кабинетът на Нетаняху, така и Цвик не отговориха веднага на молбата за коментар, предаде АП. Преди това Цвик е работил за "Израел Хайом" - всекидневник, подкрепящ Нетаняху.

Назначението на Цвик идва в момент, когато връзките между Израел и най-близкия му съюзник - САЩ, са обтегнати заради спорния план на израелското правителство за реформиране на съдебната система и заради ултранационалистическия характер на правителството, пише БТА.

Бенямин Нетанияху влезе в бункер

Байдън публично изрази загриженост за плана на правителството на Нетаняху за промяна на съдебната система, който предизвика масови протести, продължаващи ежеседмично, дори и след като планът беше спрян.

На фона на напрежението Байдън досега отказваше на Нетаняху обичайната покана за посещение в Белия дом след изборната му победа в края на миналата година.

Критиците обвиняват Нетаняху, че той открито подкрепя републикански кандидати за президент на САЩ, както и речта му пред Конгреса през 2015 г., която беше възприета като пренебрежение към администрацията на Обама във връзка с ядреното ѝ споразумение с Иран. Нетаняху твърди, че връзката на Израел със САЩ е неразрушима, и омаловажава всякакви разриви като разногласия между приятели, отбелязва АП.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини