Враждуващи кланове окървавиха сватба в Сирия

  • 01 юни 2023 15:47

  • 748
  • 0
Враждуващи кланове окървавиха сватба в Сирия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Насилие между арабски кланове възникна в разкъсаната от война Сирия, като двама души са загинали, а 49 са ранени, съобщава БТА, като се позовава на Сирийския център за наблюдение на човешките права.

Базираната във Великобритания мониторингова неправителствена организация съобщи, че на сватба в централната сирийска провинция Хомс вчера е възникнал конфликт между два враждуващи клана. Спорът е ескалирал в сблъсък, като са се хвърляли ръчни гранати и е имало и стрелба.

Трагедията, в която са замесени представители на клановете Ал Акидат и Ал Хадидин, се дължи на неуточнен стар спор, заяви Сирийският център за наблюдение на човешките права. Той обяснява подобни случаи в Сирия с несигурността и разпространението на оръжия в районите на страната, контролирани от силите на президента Башар Асад.

Българо-испанска сватба завърши с кървава саморазправа (видео)

През март 2011 г. много сирийци излязоха по улиците на протести срещу управлението на Асад, вдъхновени от бунтовете по време на т. нар. Арабската пролет. В отговор правителствените сили използваха прекомерна сила, за да потушат протестите, които прераснаха в гражданска война, обхванала цялата страна, отбелязва ДПА.

След предоставена от Русия и Иран военна помощ около две трети от Сирия отново е под контрола на Асад.

Мая Йорданова
748 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини