Ветеран от МОСАД е загинал при потъването на корабчето в Италия. Иран: Смъртта му не е случайна

  • 31 май 2023 15:58

  • 3857
  • 0
Ветеран от МОСАД е загинал при потъването на корабчето в Италия. Иран: Смъртта му не е случайна
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Бивш агент на израелската разузнавателна служба МОСАД е сред жертвите на катастрофата с корабчето в езерото Маджоре, в Северна Италия", това написа медията от Еврейската държава нюзру.

"Днес израелската военна цензура разреши разкриването на самоличността на загиналия. Това е 50-годишният Ерез Шимони, който напусна службата преди няколко месеца. Покойният бе смятан за гения на израелския шпионаж", добави изданието от Израел.

"Вследствие на катастрофата загинаха и агентите на италианска разузнавателна служба 62-годишният Клаудио Алонци, 53-годишната Тициана Барноби, както и жената на член на екипажа – руската гражданка Анна Божкова (на 50 години)", посочи още нюзру.

Разузнавачи загинаха в Италия при потъването на корабчето в езерото Маджоре

 

"Медии от страната-членка на Европейския съюз изразиха предположения, че на 27 май се е състояла тайна среща между хора от МОСАД и техни италиански колеги. Тъй като разговорите са продължили по-дълго от предвиденото, израелците са решили да останат още няколко дни в апенинската държава и да отпразнуват рожден ден на участник в срещата", допълни изданието.

Туристическа лодка потъна при буря в Италия, има загинали

"Официалната иранска информационна агенция "Мехр" намекна, че гибелта на Шимони не е била случайна. Медията от Ислямската република определи смъртта на ветерана на МОСАД като отмъщение за убийството на Саяд Ходаи", написа още нюзру.

"Полковникът от елитния Корпус на стражите на Ислямската революция бе застрелян в Техеран на 22 май 2022 г., а убийците така и не бяха открити. Иран обвини Израел за престъплението, а Еврейската държава се отказа от коментар", припомни израелската медия.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3857 0

Свързани новини

Водещи новини