Трима палестинци са убити при израелска атака на Западния бряг

  • 22 май 2023 06:46

  • 276
  • 0
Трима палестинци са убити при израелска атака на Западния бряг
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Трима палестинци бяха убити от израелските сили в бежанския лагер Балата в град Наблус на Западния бряг рано в понеделник. Израелските сили са нахлули, придружени с булдозери и блокирали линейки да не могат да влязат в лагера. Това се казва в изявление на палестинското министерство на здравеопазването, цитирано от "Ройтерс".

Други трима души са били ранени, като един човек е в критично състояние, съобщиха от министерството.

Няма незабавно потвърждение за смъртните случаи от израелската армия, която обикновено не издава информация за операциите, докато те продължават.

Не е ясно защо израелските войски са влезли в града, въпреки че сблъсъците са обичайни по време на нощни арести или други военни операции дълбоко в контролираните от палестинските власти райони, съобщава The Times of Israel.

Израел разположи 2500 полицаи за опазване на реда в Деня на Йерусалим

Израелски войник е бил леко ранен при нападение с автомобил на Западния бряг в неделя, съобщават местни медии. 20-годишният войник е откаран в болница в стабилно състояние, пише news.bg.

Съобщава се, че израелските сили за сигурност са преследвали нападателя, който е избягал с автомобила си. Инцидентът е станал близо до палестинския град Хувара, мястото на няколко нападения по-рано тази година.

Израелските отбранителни сили съобщават, че "друг войник, който е бил наблизо, е стрелял към превозното средство, което е избягало от местопрестъплението".

Инцидентът идва на фона на ескалацията на израелско-палестинското насилие през последната година.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини