Иран обяви за предотвратена атака срещу комплекс на военното министерство

  • 05 април 2023 14:24

  • 177
  • 0
Иран обяви за предотвратена атака срещу комплекс на военното министерство
© Getty (архив)

Иран обяви за предотвратена атака с дрон срещу комплекс на министерството на отбраната в централния град Исфахан на фона на нарасналото напрежение между страната с Израел, предаде БЛТА, като се позова на полуофициалната информационна агенция на Техеран Тасним и Ройтерс.

В миналото Ислямската република обвиняваше Еврейската държава за подобни нападения, включително извършената през януари атака с дрон срещу военен завод близо до Исфахан. Израел нито е потвърдил, нито е отрекъл отговорността за нападенията.

Комплексът "Амир ал Моменин" в Исфахан е бил мишената на неуспешна атака на малък дрон, която бе предотвратена от системи за отбрана.

Това се случва дни след като израелски въздушни удари в Сирия поразиха обекти, свързани с Иран, които взеха поне две жертви. Те са били членове на Корпуса на стражите на Ислямската революция (КСИР) и са работили като военни съветници в Сирия.

Израел отново нанесе въздушни удари в Сирия

През януари индустриален център на Министерството на отбраната също беше обект на атака с дрон, която според Иран е била неуспешна и извършена от "наемници на ционисткия режим".

 

Валери Зайцев
177 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини