Нетаняху уволни пратеничка по въпросите на антисемитизма заради критики срещу реформата на съдебната система

  • 03 април 2023 00:11

  • 435
  • 0
Нетаняху уволни пратеничка по въпросите на антисемитизма заради критики срещу реформата на съдебната система
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Израелската пратеничка по въпросите на антисемитизма днес заяви, че е била уволнена от правителството на премиера Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, като посочи като възможна причина критиките си срещу планираната реформа на съдебната система, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Ноа Тишби, произраелска активистка и актриса, беше назначена на доброволни начала за борба с антисемитизма миналата година от предишното израелско правителство. 

Тишби написа в Туитър, че "не е възможно да знам дали решението им е било продиктувано от публично изразените ми опасения относно "политиката за съдебна реформа" на това правителство".

Миналия месец Тишби публикува коментар в новинарски сайт Ynet, в който критикува предложените от правителството промени, наричайки ги опит за "преврат". 

Не спират протестите срещу съдебната реформа в Израел

Израелското външно министерство отказа да отговори на въпроси относно уволнението на Тишби, но направи изявление, в което ѝ пожела успех. 

Миналата седмица Нетаняху обяви, че ще отлага планираното преразглеждане на съдебната система в страната. Предложеното от правителството орязване на правомощията на Върховния съд раздели страната и предизвика ежеседмични масови протести. 

Константин Тодоров
435 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини