Главният прокурор Иван Гешев обсъди в Израел юридическите действия срещу проявите на антисемитизъм и престъпленията от омраза

  • 29 март 2023 10:09

  • 301
  • 1
Главният прокурор Иван Гешев обсъди в Израел юридическите действия срещу проявите на антисемитизъм и престъпленията от омраза
© ПРБ
Слушай новината Слушай новината

Благодарност за водещата роля на българската прокуратура за недопускане провеждането на т.нар. „Луковмарш“ в гр. София получи при посещение в Министерство на външните работи на Държавата Израел главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

В делегацията участват завеждащият отдел „Международен“ при Върховна касационна прокуратура Цветомир Йосифов и заместник-директорът на Национална следствена служба Ясен Тодоров, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Началникът на Бюрото по европейски въпроси Талия Фрешър, началникът на Бюрото по еврейски отношения и световни религии Шули Давидович и Еуал Наор, директор на отдел „Югоизточна Европа“ в МВнР подчертаха, че Израел оценява високо положените от българската прокуратура и от главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във усилия за недопускане протичане на антисемитска проява като „Луковмарш“, която се разглежда като платформа, обединяваща хора от Европа, изповядващи неонацистки идеи.

В рамките на срещата бяха обсъдени предизвикателствата пред демократичния свят във връзка със зачестилите прояви на език на омразата. В тази връзка главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във обърна внимание, че на национално ниво все още съществуват празноти в българското законодателство, които следват да прецизират белезите на престъпленията от омраза, както и липсата на ефикасни методи за докладване на проявите на антисемитизъм в социалните медии и интернет пространството като цяло. 

Талия Фрешър подчерта, че еврейската общност в света е обезпокоена от повишения интензитет на антисемитизъм в част от европейските страни и особено на новите му форми, произтичащи от напредъка на технологиите и дигитализирането на обществения живот.

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във подчерта, че са необходими общи усилия на демократичната общност за противодействие на заплахите от кибертероризъм. Българската делегация запозна израелските дипломати с инициативата на Асоциация на прокурорите в България и Камара на следователите в България за изграждане в центъра на гр. София на паметник в памет на българските юристи, помогнали за спасяването на българските евреи от Холокоста.

Признание за дейността на прокуратурата по предотвратяване на „Луковмарш“ бe изказано и от Густи Браверман, член на Борда на директорите и директор на отдела за диаспората на Световната ционистка организация. Организацията е създадена от Теодор Херцел, определян като „духовния баща на Израел“. Недопускането на антисемитската проява в България бе високо оценено от израелската държава и определено като значим пример за отстояване на демократичните ценности.

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във бе категоричен, че и занапред ПРБ ще продължи да полага усилия по превенция на антисемитизма и недопускане налагането на антидемократични настроения сред обществото.

Главният прокурор Иван Гешев е на работно посещение в Израел

В рамките на работното посещение в Израел, водената от Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във делегация проведе среща с Робърт Сингер, председател на Центъра за израелско влияние, и представители на юридическата общност. Обсъдени бяха юридическите аспекти по отношение на третирането на престъпленията от омраза и възможностите за сътрудничество между българската прокуратурата и израелския неправителствен сектор в противодействието на проявите на антисемитизъм и език на омразата, което би допринесло за утвърждаването на България като пример за страна член на Европейския съюз, която успешно е ограничила проявите на антидемократични идеологии. Това ще е ясен знак и за традиционно добрите отношения между България и Израел.

Българската делегация проведе среща и с представители на българската общност в Израел и посети клиниката, в която практикува проф. Йосеф Алкалай, дългогодишен президент на Световното дружество по дерматология, чийто родители са родени в България, а самият той получи българско гражданство през 2011 г.

Българската делегация посети и кибуц, разположен на границата между Израел и Ивицата Газа, основан от български евреи през 1943 г. Местните жители споделиха, че въпреки трудностите и рисковете, живеят щастливо. Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, Цветомир Йосифов и Ясен Тодоров бяха запознати с прилаганата от израелска страна система по охрана на границата, а по-късно поставиха и керамични плочки върху стена, изградена от местен жител като символ на надеждата за по-добро бъдеще, въпреки предизвикателствата и трудностите.

 

Novini.bg
301 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2023.03.29 | 10:19

1
Спициалист по всичко евала Гешев .

Добави коментар

Водещи новини