Крайнодесният израелски министър на финансите призова за контрапротести

  • 27 март 2023 18:26

  • 509
  • 0
Крайнодесният израелски министър на финансите призова за контрапротести
© Getty (архив)

Израелският министър на финансите Бецалел Смотрич (на снимката) призова за контрапротести срещу масовите протести, блокирали страната, заради спорните съдебни реформи на правителството, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Елате в Ерусалим. Ние сме мнозинството, нека се чуят нашите гласове. Няма да им позволим да откраднат гласовете ни и страната", каза крайнодесният Смотрич на публикуван в "Туитър" видеозапис. Той допълна, че правосъдните реформи няма да бъдат спрени.

Днес в страната се проведоха още масови протести, след като премиерът Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и уволни министъра на отбраната Йоав Галант, който призова правителството да започне диалог и предупреди, че националната сигурност може да пострада.

По информация в медиите Нетаняху все още възнамерява да се изкаже в парламента по-късно днес, но това ще се случи с известно забавяне.

В израелския печат се появиха спекулации, че премиерът може да обяви спиране на съдебната реформа, но според други съобщения членове на неговата коалиция са заплашили да подадат оставка, ако реформите бъдат спрени или смекчени.

Нетаняху обяви, че е поставил на пауза съдебната реформа в Израел

Валери Зайцев
509 0

Свързани новини

Водещи новини