Израелски военни убиха палестинец в първия ден от Рамазана

  • 23 март 2023 14:28

  • 370
  • 2
Израелски военни убиха палестинец в първия ден от Рамазана
© Getty (архив)

Израелските сили за сигурност убиха палестинец при атака в северната част на Западния бряг, предаде АП, цитирана от БТА.

Палестинецът е бил застрелян при операция на израелските сили в град Тулкарем, в който се предполага, че се заражда нова въоръжена групировка, свързана с военното крило на палестинското движение "Фатах". Има подозрения, че убитият Амир Абу Хадиджа, на 25 години, е бил замесен в няколко атаки с огнестрелно оръжие срещу израелци.

Израелски войници са обкръжили дома на Абу Хадиджа, за да го задържат. Той извадил огнестрелно оръжие, при което бил застрелян от израелските войници, каза израелската армия.

Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че мъжът е бил прострелян няколко пъти в главата и в краката.

Клонът на военното крило на "Фатах" - "Бригадите на мъчениците на "Ал Акса" - в Тулкарем заяви, че Абу Хадиджа е бил негов лидер.

В интернет пространството бяха разпространени снимки на окървавеното тяло на убития палестинец, които провокираха гнева на палестинците, за които той се превърна в първия "мъченик" по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, който започна днес.

Израел и палестинците се ангажират с мерки за ограничаване на насилието преди Рамазана

Последвайте канала на

Валери Зайцев
370 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ФОРИ

2023.03.25 | 10:15

2
АКО ГОСПОД БЕШЕ ТЕХЕН ДАЛИ ЩЕШЕ ДА ГИ НАКАЗВА ТАКА ТИЯ ЧИФУТИ ...........ТИЯ СА СИМБИОЗА ОТ АЛЧНОСТ АЛЧНОСТ И ПАК АЛЧНОСТ
Мда

2023.03.23 | 15:21

1
Убит, само защото имало подозрения. Браво бе, изроди. Нищо ли не струва за вас човешкия живот?

Добави коментар

Водещи новини