Израелец бе тежко ранен при стрелба по кола на Западния бряг

  • 19 март 2023 19:39

  • 1172
  • 0
Израелец бе тежко ранен при стрелба по кола на Западния бряг
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Израелец е бил тежко ранен днес при предполагаемо нападение от палестинци в град Хувара на Западния бряг, съобщават парамедици, съобщава БТА.

Съпругата му, която е била в колата, когато по нея е стреляно. След нападението тя е откарана в болница заради травматичен шок, съобщават от службата за спешна помощ "Маген Давид Адом". 

В автомобила е имало и три деца, съобщават израелските медии. Твърди се, че нападателят е произвел около 20 изстрела по автомобила.

Палестинец уби израелец на Западния бряг на фона на продължаващи сблъсъци

Според съобщенията израелските сили за сигурност са заловили заподозрения след кратко преследване. 

Автомобилът е бил обстрелван в малкия град Хувара, близо до мястото, където миналия месец при нападение, извършено от палестински извършител, бяха убити двама братя израелци.

Нападението предизвика тежки безредици от страна на израелски заселници, които подпалиха къщи, магазини и автомобили. Няколко палестински жители бяха ранени.

Крайно десният израелски министър на финансите Бецалел Смотрич, който отговаря и за спорната политика на Израел за заселване на Западния бряг, е поискал държавата да "заличи" Хувара. По-късно той се отказа от тези си изявления.

През Хувара минава национален път, който се използва ежедневно от много израелски заселници в северната част на Западния бряг.

Ситуацията със сигурността в Израел и палестинските територии се изостри през последните месеци. 

От началото на годината при ожесточени сблъсъци са загинали 85 палестинци, а 13 израелци и една украинка са били убити при палестински нападения. 

Опасенията са, че ще има повече насилие по време на предстоящия мюсюлмански месец Рамазан, който започва тази седмица.

Мая Йорданова
1172 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини