Продължават протестите срещу плановете за съдебна реформа на Нетаняху

  • 18 март 2023 21:57

  • 814
  • 4
Продължават протестите срещу плановете за съдебна реформа на Нетаняху
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Израелците днес излязоха на протести, които продължават вече 11-та седмица, срещу плановете на твърдолинейното правителство на Бенямин Нетаняху да промени съдебната система на страната, съобщава БТА.

Протестиращите твърдят, че предложените промени подкопават демокрацията в страната, тъй като ограничават правомощията на Върховния съд. Нетаняху и неговите съюзници твърдят, че реформата е необходима, за да се ограничат според тях прекомерните правомощия на неизбраните съдии.

Основният протест в централната част на Тел Авив привлече десетки хиляди хора, които развяваха израелски знамена и плакати с надписи "Задънена улица!" и "Риск пред нас!". За по-малки протести се съобщаваше и в други части на страната.

Протестите в Израел срещу съдебната реформа продължиха и днес

В сряда Нетаняху бързо отхвърли компромисното предложение на израелския президент Ицхак Херцог за разрешаване на проблема, задълбочавайки кризата около програмата, която разтърси страната и предизвика международни критики.

Нетаняху и неговите съюзници от ултранационалистическата и религиозната коалиция обещаха да продължат със законовите промени въпреки демонстрациите, посочва АП.

Мая Йорданова
814 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ЖИВОТИНСКИ КО ПЕЛЕТА МРЪСНИ

2023.03.18 | 23:14

4
ВИСОКО! ДА ВИ ЧУЕМ, ЧЕ ЩЕ ВИ Е В А МАЙКАТА ИЗ РОДИ! youtube. com/shorts/yNWWxRnBtgE
ЖИВОТИНСКИ КО ПЕЛЕТА

2023.03.18 | 23:05

3
КИРО П Е Д Е Р А СТА, ЩО НЕ СЕ УКРИВА НЕКЪДЕ И СИ Е ЖИВ И ЗДРАВ, ЗАСЕГА?
ЖИВОТИНСКИ КО ПЕЛЕТА

2023.03.18 | 23:02

2
ЧИ ФУТИТЕ ПРЕЗ СИТНАТА РЕШЕТКА НА МАШИНКАТА ЗА КАЙМА! 2 ТИ!
ЖИВОТИНСКИ КО ПЕЛЕТА

2023.03.18 | 23:02

1
С ОГЛЕД НА БОГА ВИ П Е Д Е РА СТИНА И 12 МУ ТЪ ПИ П Е Д Е Р А СТИ, КАК СИ ОБЯСНЯВАТЕ БАТАШОВ, МАСТЕРА, КАРАМАНСКИ, КАРИМАНСКИ, ВЪРГАЛА, СТАВИСКИ И ОСТАНАЛИТЕ П Е Д Е Р А С ЧЕТА :)

Добави коментар

Водещи новини