Разкриха имената на ранените при атентата в Тел Авив и на терориста също

  • 10 март 2023 13:10

  • 474
  • 0
Разкриха имената на ранените при атентата в Тел Авив и на терориста също
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Израелската полиция разреши публикуването на имената на ранените при вчерашния атентат в Тел Авив и на извършителя на терористичния акт", съобщи местната медия мигнюз.

Вследствие на огъня, открит от палестинеца Маутаз Хауаджи, пострадаха трима души.

"Единият от ранените е 32-годишният състезател по силов триатлон Ор Ашкар. Лекарите определят състоянието му като тежко и се борят за живота му", добави изданието.

"Вторият ранен е диджеят и приятел на спортиста Ротем Мансано. Той е прострелян  гръбнака и също като Ашкар е в състояние на медикаментозна кома и на живото поддържащи системи. Двамата са пътували за Тел Авив, където са смятали да прекарат почивните дни (петък и събота)", посочи още мигнюз.

Третият пострадал е Майкъл Осдон. Лекарите определят състоянието му като стабилно, допълни изданието.

"Палестинецът е нямал разрешително нито за пребиваване, нито за работа в еврейската държава и е влязъл нелегално. Във връзка с това бяха арестувани двама души, а още един се предаде на полицията", добави медията.

Терористичният акт в Тел Авив стана повод за критики към премиера Бенямин Ненатяху. "Аз се учудвам защо министър-председателят все още е в Рим и не прекъсна визитата си в Италия, когато терористи стрелят по наши съграждани", това заяви лидерът на опозиционната партия "Нашият дом е Израел" Авигдор Либерман", предаде местната медия нюзру.

Най-малко трима души са били ранени при стрелба в центъра на Тел Авив

 

Валери Зайцев
474 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини