Системата за водоснабдяване в Алепо е застрашена от срив след земетресението в Сирия

  • 06 март 2023 20:19

  • 903
  • 1
Системата за водоснабдяване в Алепо е застрашена от срив след земетресението в Сирия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Старата и повредена от войната система за водоснабдяване в северозападната сирийска провинция Алепо е застрашена от срив след земетресението, което удари страната преди месец, предупреди днес Международният комитет на Червения кръст (МКЧК), цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Земетресението в Турция и Сирия 661

Около шест хиляди души загубиха живота си в страната при земетресението на 6 февруари и вторичните трусове. Повечето от тях са загинали в зоната, контролирана от бунтовниците близо до турската граница.

Земетресението нанесе щети на водоснабдителната инфраструктура там, намали нейната ефективност и повиши риска от проникване на замърсена вода, каза базираният в Женева Международен комитет на Червения кръст в изпратено по електронната поща изявление, в което предупреждава за "възможен срив".

Холера уби 22-ма след труса в Сирия

"Вероятността от опустошителни последици за общественото здраве като косвен ефект от земетресението е плашещо голяма", заяви регионалният директор на МКЧК за Близкия и Средния изток Фабрицио Карбони.

Холерата вече се разпространи в части от Сирия след земетресението, отчетени са два смъртни случая.

Много резервоари за събиране на вода, инсталирани на покриви, са били отнесени по време на земетресението и това оказва допълнителен натиск върху водоснабдителната система, чието състояние вече e влошено след 12 години на конфликт.

Мая Йорданова
903 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.06 | 21:19

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини