Али Хаменей: Отравянията на ирански ученички са непростимо престъпление

  • 06 март 2023 11:43

  • 985
  • 1
Али Хаменей: Отравянията на ирански ученички са непростимо престъпление
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Върховният лидер на Иран заяви, че отравянията на ирански ученички през последните месеци са "непростимо престъпление", съобщи Ройтерс, като цитира държавните медии в страната. Това изявление дойде на фона на зачестилите опити за отравяния в цялата страна, при които стотици момичета бяха приети за болнично лечение.

"Властите трябва да се заемат сериозно с въпроса за отравянето на ученици. Това е непростимо престъпление... извършителите на това престъпление трябва да бъдат сурово наказани", заяви иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей.

Според държавните медии и официални лица от ноември до сега над хиляда ирански момичета от различни училища в цялата страната са претърпели "леко отравяне" при подобни нападения. Някои ирански политици твърдят, че момичетата може да са станали мишена на религиозни групи, които се противопоставят това момичетата да получават образование.

Броят на смъртните присъди срещу протестиращи в Иран вече стигна 11

Зачестяващите нападения, започнали през ноември в свещения за мюсюлманите шиити град Кум в централната част на Иран, се разраснаха и достигнаха до поне 25 от 31 ирански провинции, което накара някои родители да спрат децата си от училище и да организират протести срещу управлението, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
985 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.06 | 13:54

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини