Палестинец уби израелец на Западния бряг на фона на продължаващи сблъсъци

  • 28 февруари 2023 14:56

  • 513
  • 0
Палестинец уби израелец на Западния бряг на фона на продължаващи сблъсъци
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Въоръжен палестинец снощи простреля и уби израелски шофьор на окупирания Западен бряг в пореден епизод от продължаващите сблъсъци, които не показват признаци на затихване, предаде Асошиейтед прес.

Убийството идва само ден след като двама израелци бяха убити от друг въоръжен палестинец в северната част на Западния бряг, което провокира сблъсъци, при които еврейски заселници подпалиха десетки коли и сгради в палестински град. Това са най-ожесточените подобни сблъсъци от десетилетия, посочва АП.

Израелската армия съобщи, че днешният нападател е открил огън от своя автомобил срещу кола на израелец близо до палестинския град Йерихон. Той е продължил да шофира и е стрелял по втора кола, като е улучил водача й. Раненият 27-годишен шофьор е бил откаран в медицинския център "Хадаш", където по-късно е починал от раните си, се казва в изявление на говорителя на болницата Хадар Елбоим. Името на жертвата засега не се съобщава.

Държавният департамент на САЩ потвърди, че убитият е имал и американско гражданство.

Израелската армия допълни, че е установила пропускателни пунктове и издирва нападателя, който е избягал с колата си.

По-рано Израел изпрати още стотици войници в северната част на Западния бряг, за да възстанови реда след вчерашните сблъсъци.

Правителството на премиера Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, което е най-дясното в израелската история, бе подложено на критики за провала си да успокои насилието и за това, че изпраща, според някои наблюдатели, смесени сигнали. Докато Нетаняху призоваваше за спокойствие, член на неговата управляваща коалиция похвали еврейските ексцесии като средство за сдържане на палестинските атаки, предаде БТА.

Израелските сили са нащрек по границата с Газа след ожесточените сблъсъци в Наблус

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини