Откраднаха архивите на ливанската държавна новинарска агенция

  • 27 февруари 2023 21:08

  • 513
  • 0
Откраднаха архивите на ливанската държавна новинарска агенция
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Неизвестни лица разбиха офисите на ливанската държавна новинарска агенция и откраднаха сървърите, на които са се съхранявали нейните архиви, съобщи БТА, като се позова на министерството на информацията.

Архивите са се намирали в сградата, където се помещават две министерства. Тя се намира в центъра на столицата Бейрут срещу централната банка и е съседна на строго охраняваното министерство на вътрешните работи, чиято отговорност е да се грижи за сигурността в страната.

Еколози шпионират за "Хизбулла"

Служители на министерството на информацията заварили тази сутрин вратата на стаята с архивите отворена, а ключалката ѝ била разбита.

Министърът на информацията Зиад Макари каза, че в архивите е имало материали и снимки, датиращи от 1961 г. Откраднати били и пет компютъра.

Кражбата на архивите на държавната новинарска агенция е поредният удар по Ливан, който е изпаднал в дълбока икономическа криза, отбелязва АП.

От години държавата трудно финансира и поддържа държавните си медии и архиви. Миналата година Ливан подписа споразумение с Франция за дигитализиране на архивите си като част от опитите да опази своята история и наследство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини