Бенямин Нетаняху продължава да губи подкрепа

  • 24 февруари 2023 15:01

  • 298
  • 0
Бенямин Нетаняху продължава да губи подкрепа
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Коалицията, съставена от партията на израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и "Ликуд" и няколко ултраортодоксални еврейски партии, продължава да губи подкрепа", това предаде местното издание мигнюз.

Според последното социологическо проучване политическите формации на властта биха получили 55 от 120-те места в парламента. Сегашният кабинет бе одобрен на 29 декември с гласовете на 63-мата депутати от членките на коалицията. Приблизително месец по-късно анкета показа, че "Ликуд" и нейните съюзници биха получили 60 места.

Коалицията на Бенямин Нетаняху няма мнозинство в Кнесета


Най-голямата опозиционна партия "Еш Атид"  - на бившия министър-председател Яир Лапид - би имала 27 депутати, вместо сегашните  24-ма.

Увеличава се и подкрепата за политическа формацията на бившия военен министър Бени Ганц и опозиционната на сегашния кабинет на Нетаняху Бени Ганц партия "Махане Мамлахти". Тя би излъчила 19 законодатели, което е увеличение със седем места.

Междувременно правителството обяви, че е приело държавния бюджет и за 2023 г., и за 2024 г. Сега кабинетът трябва да внесе решението си за гласуване в Кнесета в 60-дневен срок. Ако депутатите не одобрят проекта на правителството, кабинетът подава оставка и президентът определя дата за парламентарни избори.

 

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини