Червеният кръст и полумесец увеличават извънредното подпомагане за Турция и Сирия

  • 16 февруари 2023 21:07

  • 717
  • 2
Червеният кръст и полумесец увеличават извънредното подпомагане за Турция и Сирия
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец увеличи тройно подпомагането си за извънредни случаи за Сирия и Турция заради растящата нужда от помощ и в двете държави, заяви днес федерацията, цитирана от ДПА.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 695

"Искам да заявя, че увеличаваме средствата за извънредни случаи на 650 милиона швейцарски франка за двете държави, като 200 от тях са за Сирия, а 450 – за Турция", каза днес генералният секретар на федерацията Джаган Чапагайн пред репортери на международното летище в Бейрут.

Чапагайн, който бе на път към Турция, а по-рано посети Сирия, каза, че планът първоначално е предвиждал 80 милиона франка за Сирия, но сумата е увеличена на 200 милиона. За Турция първоначално са били предвидени 120 милиона франка.

Той заяви, че настоящата криза и 12-годишната гражданска война в Сирия ще продължат да дават отражение много повече от няколко месеца и последиците от тях ще имат влияние върху хората по-дълго време.

Български лекар в Сирия: Има разруха, глад и болести след труса

"Трябва бързо да окажем помощ, заели сме се с това", добави Чапагайн.

Днес броят на смъртните случаи в Турция и Сирия общо доближи 42 000, а операциите по търсене и спасяване на оцелелите продължава 10 дни след първото земетресение.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
717 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2023.02.18 | 00:06

2
Те да не са българи от ромски произход
гост

2023.02.16 | 21:20

1
Днес видях възрастна двойка българи ,които ровеха в кофите.Гладни и премръзнали , когато ме видяха се засрамиха ,искаха набързо да се махнат.Аз ги настигнах и дадох 10лв ,нищо помощ ,но от сърце . ДО КОГА ЩЕ ГЛЕДАМЕ БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ ,СЪБРАНИ МИЛИОНИ И ДР. НО НЕ ЗА НАШЕТО СОБСТВЕНО, БЕДНО НАСЕЛЕНИЕ?????????????????????

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини