Сирия отваря границите за хуманитарна помощ след земетресението

  • 14 февруари 2023 06:46

  • 634
  • 2
Сирия отваря границите за хуманитарна помощ след земетресението
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Сирия ще отвори още два гранични пункта по границата си с Турция, през които да преминават камиони с хуманитарна помощ. Това е решено на среща при закрити врата на Съвета за сигурност на ООН, съобщи заместник-генералният секретар, отговарящ за хуманитарните въпроси, Мартин Грифитс.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 695

Грифитс пристигна в Алепо на фона на сериозни критики за забавянията на помощта за справяне с последиците от разрушителните земетресения.

Той се срещна и със сирийския президент Башар Асад. Сирийският посланик в ООН Басам Сабагх заяви, че хуманитарна помощ ще може да преминава през всички гранични пунктове за период от 3 месеца, предава БНТ.

"Сирия подкрепя доставянето на хуманитарна помощ в региона през всички гранични пунктове. Ще направим всичко необходимо, за да гарантираме доставката на помощи за хората в Северозападна Сирия - един от бедстващите райони, обявени от нашето правителство", заяви Басам Сабагх, постоянен представител на Сирия в ООН.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
634 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.14 | 12:30

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.14 | 07:37

1
границата е окупирана от търкия

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини