Спасиха бебе, родено под срутения си дом в Сирия

  • 07 февруари 2023 16:51

  • 3666
  • 0
Спасиха бебе, родено под срутения си дом в Сирия
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Бебе, за което се смята, че е родено под развалините на дома си, бе спасено в северния сирийски град Африн след разрушителните земетресения, които засегнаха Турция и Сирия, съобщи БТА, цитирайки в. "Дейли телеграф".

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 695

В информационното пространство набра популярност видеоклип, на който се вижда как новороденото бива измъкнато изпод развалините от спасители, които го отнасят на сигурно място. Смята се, че бебето е било родено под развалините в часовете след земетресението с магнитуд 7,8, което разтърси Югоизточна Турция и Северна Сирия. Предполага се обаче, че майката на спасеното новородено е загинала. 

31 часа след труса: 15-месечно бебе е спасено изпод развалините

В сирийското село Катма, намиращо се на север от град Алепо, изпод огромна бетонна плоча пък бе извадено момче на 4 или 5 години, на име Ахмед, съобщава британското издание. На видеоклип, разпространен от т.нар. сирийски "Бели каски" (доброволческа организация, действаща в сирийските територии, намиращи се под контрола на бунтовниците), се вижда как спасителите пробиват бетонната плоча със специална машина и как измъкват детето от развалините.

Малко се знае за Ахмед и близките му, като се изключат информациите, че семейството му е било разселено по време на конфликта в Сирия и е намерило убежище в Катма, отбелязва "Дейли телеграф".  

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3666 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини