Президентът на ОАЕ заяви, че страната му затвърждава позицията си в космическия сектор

  • 07 декември 2022 11:53

  • 229
  • 2
Президентът на ОАЕ заяви, че страната му затвърждава позицията си в космическия сектор
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Обединените арабски емирства (ОАЕ) шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян потвърди, че ОАЕ продължава да затвърждава позицията си в космическия сектор, предаде информационната агенция на ОАЕ – УАМ, цитирана от БТА.

Президентът уточни, че обучените кадри на ОАЕ са в състояние да достигнат възможно най-високо ниво в този сектор, който е една от жизненоважните сфери за осигуряване на устойчиво развитие, благодарение на значителните икономически и научни възможности, които създава.

Шейх Ал Нахаян направи изявление вчера в резиденцията си Каср Ал Бахр в присъствието на шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, престолонаследник на Дубай, на прием за лидерите на международните космически агенции, участващи в Космическия диалог в Абу Даби, който приключи днес (на 6 декември, бел. ред.).

Президентът на ОАЕ ще търси постигане на световен мир при визитата си в Русия

“ОАЕ ще продължат да подкрепят космическия сектор и да подготвят националните си кадри до най-високи нива, за да повишат конкурентоспособността на държавата в този сектор, в сътрудничество с партньорите си от различни части на света, и за общото благо на човечеството като цяло", каза шейх Мохамед.

“Имаме доверие в народа на ОАЕ и залагаме на успеха. Той притежава волята и амбицията в областта на изследването на космоса да допринесе конструктивно, заедно с другите народи по света да осигурят по-добро бъдеще за идните поколения“, добави шейх Мохамед.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
229 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЛУСТРАЦИЯ У НАС И КАСТРАЦИЯ НА РУСКАТА ПЕДЕРАЦИЯ

2023.08.10 | 12:20

2
НАСА ДА ЗАТРУПА ИЗСРАНАТА РУСИЯ С КОСМИЧЕСКИ КАМЪНИ,ДА НЕ СМЪРДЯТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ИЗСРАНИТЕ РОСИ.
PaulaFox

2022.12.07 | 17:34

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини