Президентът на Израел: Не редя кабинет

  • 09 ноември 2022 16:36

  • 265
  • 1
Президентът на Израел: Не редя кабинет
© Getty (архив)

"Не редя кабинет", това заяви днес израелският президент Ицхак Херцог (на снимката), предаде местната медия нюзру.

С тези думи държавният глава на близкоизточната страна опроверга появили се спекулации, че той е настоявал да се създаде правителство с участието на всички партии, представени в парламента.

"Искам да обърна внимание на някои публикации, според които аз съм настоявал  за съставяне на правителство на националното единство. Тези твърдения нямат нищо общо с действителността", заяви Херцог.

Президентът на Израел днес прие от председателя на Централната избирателна комисия Ицхак Амит протоколите от проведения на 1 ноември вот за парламент.

По традиция държавният глава ще проведе консултации с политическите сили. Те ще продължат до петък, а в неделя Херцог ще връчи мандат на лидера на дясноцентристката партия "Ликуд" Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и.

Коалицията, съставена от "Ликуд" и няколко консервативни еврейски партии, получи 64 от 120-те места в Кнесета и най-вероятно ще състави правителство.

Израелският премиер поздрави Бенямин Нетаняху за победата му на изборите

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
265 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.09 | 20:53

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини