Ирански рапър е заплашен от смъртна присъда

  • 07 ноември 2022 11:29

  • 391
  • 0
Ирански рапър е заплашен от смъртна присъда
© Getty images (архив)

"Иранският рапър Томадж Салехи е заплашен от смъртна присъда", това предаде израелската медия нюзру.

"Музикантът бе арестуван преди няколко дни в родния си град Исфахан (в централната часта на страната) във връзка с протестите в Ислямската република. Той е обвинен в сътрудничество с чуждестранни организации, създаване и участие в групировки, целящи насилствена смяна на властта и други. Само по първото обвинение той може да получи смъртна присъда чрез обесване, добави цитираното издание.  

"Официални медии от Техеран заявиха, че младежът е направил пълни самопризнания", добави нюзру. Според израелското издание обаче 32-годишният рапър е бил измъчван от полицията.

Както вече екипът на novini.bg писа, през втората половина на септември в Иран започнаха масови протести. Повод за демонстрациите стана смъртта на 22-годишната кюрдка  Махса Амини. Тя почина в полицейски участък в Техеран след като бе арестувана заради нарушения на консервативния ислямски дрескод.

По последни данни при сблъсъците между протестиращи и полицаи са загинали над 280 демонстранти и повече от 30 служители на силите за сигурност.

Иран повдига обвинения на около 1000 души заради протестите в Техеран

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
391 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини