Държавна иранска телевизия "излъчи" призив за убийство на лидера на страната

  • 10 октомври 2022 11:46

  • 941
  • 0
Държавна иранска телевизия "излъчи" призив за убийство на лидера на страната
© Getty images (архив)

"Призив за убийството на върховния ръководител на Иран Али ХаменейАли ХаменейСеид Али Хосейни Хаменей е ирански духовник и настоящ върховен водач на Иран. Роден е на 19 "излъчи" държавна телевизия на Ислямската република", това предаде израелската медия нюзру.

"Вследствие на хакерска атака в ефир се появиха апели за ликвидирането на аятоллаха. На екраните на телевизорите се появиха портрети на Али ХаменейАли ХаменейСеид Али Хосейни Хаменей е ирански духовник и настоящ върховен водач на Иран. Роден е на 19, обкръжен с огнени езици. По време на съботната вечерна новинарска емисия чуха и призиви да се присъединят към протестите", добави изданието от еврейската държава. То допълни, че телевизията е възстановила нормалното си излъчване след няколко минути.

Да припомним, в близкоизточната страна преди почти месец започнаха протести. Недоволството бе запалено от смъртта на младата кюрдка Махса Амини. Тя почина в полицейски участък в Техеран, след като е задържана за нарушаване на консервативния ирански дрескод.

Оповестиха официалната причина за смъртта на Махса Амини, подпалила Иран

Роднини на жената обявиха, че тя е починала след изтезания. Властите заявиха, че смъртта на Амини е настъпила по естествени причини.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
941 0

Свързани новини

Водещи новини