Иран представи нов разузнавателен дрон

  • 28 септември 2022 10:52

  • 441
  • 2
Иран представи нов разузнавателен дрон
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Иран представи днес нов разузнавателен дрон в рамките на провеждащата се в страната Седмица на свещената отбрана, предаде ТАСС, като се позова на агенция Тасним.

Безпилотният летателен апарат "Шахаб" може да лети на височина над 3000 метра. Той е с радиус на действие до 200 километра и може да остане във въздуха до 8 часа.

Седмицата на свещената отбрана започна на 22 септември и съвпада с годишнината от избухването през 1980 г. на войната с Ирак. Традиционно през тези дни в Иран се провеждат събития за демонстриране на военния потенциал на страната. Освен това представители на въоръжените сили се отчитат за реализацията на отбранителни проекти и съобщават за последните постижения на иранската отбранителна индустрия, отбелязва ТАСС.

Иран показа дрон камикадзе

На 8 септември командващият военновъздушните сили на страната бригаден генерал Хамид Вахеди каза, че Иран е постигнал пълна независимост що се отнася до снабдяването си с ударни дронове.

От 90-те години на миналия век Ислямската република развива собствена ракетна програма. Освен това страната постигна значителни успехи в разработването на безпилотни летателни апарати, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

Константин Тодоров
441 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ukraina55

2022.09.28 | 12:12

2
Хубав дрон жалко че дроновете барактар ги сваля преди да излетят тези ръждясали дронове на иранците са пълен капут.

2022.09.28 | 11:49

1
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИ

Добави коментар

Водещи новини