Саудитските медии искат ограничение върху съдържанието на Netflix

  • 07 септември 2022 14:57

  • 530
  • 2
Саудитските медии искат ограничение върху съдържанието на Netflix
© Novini.bg/Canva

Държавите от Персийския залив са поискали от Netflix да премахне цялото съдържание, за което се смята, че нарушава ислямските и обществените ценности и принципи, съобщават саудитските медии.

Последните материали, включително тези, предназначени за деца, противоречат на разпоредбите, предупредиха в изявление медийните надзорни органи на Саудитска Арабия и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, предаде bg-voice.

Загубата на абонати на "Нетфликс" се увеличава, но остава по-малка от прогнозираната

Саудитската държавна телевизия показа размазани клипове от анимационното шоу “Джурасик свят”, в който две тийнейджърки си признават, че се обичат и се целуват.

В репортажа на телевизия “Ал Ехбария” бяха показани и кадри от спорния френски филм “Красавци”, заедно със заглавие, в което Netflix се обвинява, че е кинематографично прикритие за неморални послания, които застрашават здравословното възпитание на децата.

В друг видеоклип на уебсайта Al Ekhbariya се твърди, че стрийминг услугата насърчава хомосексуализма, като се фокусира прекомерно върху отношения между хомосексуалисти.

Радина Лазарова
530 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2022.09.07 | 15:31

2
Е как, нали най много педали има там, ама се крият
Гост

2022.09.07 | 15:30

1
Ами да не го гледат, аз пък не искам нинджи да се мотаят около мен, но това не се обсъжда

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини