Ексшефът на МОСАД: Проведохме операции в самото сърце на Иран

  • 29 август 2022 16:40

  • 1235
  • 0
Ексшефът на МОСАД: Проведохме операции в самото сърце на Иран
© Getty (архив)

"Наши агенти проведоха няколко операции в самото сърце на Иран", това каза бившият шеф на израелската разузнавателна служба МОСАД Йоси Коен, написа вестник "Джерусалем пост".

"Режимът в Техеран лъже целия свят, че не разработва ядрено оръжие. Ние обаче, благодарение на наши агенти, опровергахме тези разполагаме с документи, които ще докажат нашата правота, заяви още директорът на МОСАД от 2016 до 2021 г. "Той не разкри подробности около дейтвията на хората от службата, но през 2018 г. се появиха медийни публикации, че МОСАД се е сдобила с документи за военния характер на иранската ядрена програма", добави цитираната медия.

МОСАД открадна иранския ядрен архив?

Коен също така повтори позицията на правителството на еврейската държава по отношение на евентуално вдигане на санкциите срещу Иран, засягащи износа на течни горива от Ислямската република. "С получените пари Техеран ще финансира терористите, които заплашват не само Държавата Израел, но и целия свят", каза още той в Базел.

Швейцарският град е домакин на  форум, посветен на 125-тата годишнина от провеждането на първия Световен Ционистки конгрес. Над 1400  еврейски предприемачи, интелектуалци и филантропи от цял свят са заявили участие в събитието.
 

 

Валери Зайцев
1235 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини