Наводнения предизвикаха хаос в Пакистан. От средата на юни са загинали 903 души

  • 25 август 2022 07:38

  • 335
  • 0
Наводнения предизвикаха хаос в Пакистан. От средата на юни са загинали 903 души
© Novini.bg/Canva

Обилни дъждове предизвикват внезапни наводнения и хаос в големи части от Пакистан от средата на юни, като в резултат от тях са загинали 903 души и около 50 000 са останали без подслон, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на пакистанската агенция за борба с бедствия на страната.

Хиляди души, чиито домове са били отнесени, сега живеят в палатки, отдалечени на километри от наводнените им села и градове, след като  са били спасени от войници, местни служители на агенцията за борба с бедствията и доброволци. Националната агенция за борба с бедствията вчера съобщи, че 126 души са загинали в следствие на наводнения през последните 48 часа и повечето от жертвите са жени и деца.

Премиерът Шахбаз Шариф, който в момента е в чужбина, отправи апел, в който призова филантропи да помогнат на районите, засегнати от наводненията в Пакистан. Шариф е на посещение в Катар, където той ще се опита да осигури финансова помощ, заеми и чуждестранни инвестиции за своята изпитваща недостиг на средства страна. Неговото правителство обеща да компенсира хората, които са загубили домовете си в следствие на наводненията.

Шери Рехман, пакистанската министърка на климатичните промени, каза, че местните власти не могат да се справят сами и призова световната общественост да помогне в своя публикация в "Туитър".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини