Президентите на Турция и Израел обсъдиха по телефона двустранните отношения

  • 19 август 2022 14:44

  • 242
  • 3
Президентите на Турция и Израел обсъдиха по телефона двустранните отношения
© Getty (архив)

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря по телефона с израелския си колега Ицхак Херцог, с когото обсъди двустранните отношения и регионални въпроси, предаде турската частна телевизия Си Ен Ен-Тюрк.

Ердоган е посочил, че разглежда взаимното назначаване на посланици от Турция и Израел като важна стъпка по пътя към подобряването на двустранните отношения, съобщи Дирекцията по комуникации на турското президентство. По думите на турския лидер това ще даде важен тласък на връзките между Турция и Израел.

Турският президент е посочил още, че Турция подкрепя развитието на диалог и сътрудничество на базата на взаимно зачитане на чувствителността на всяка от страните.

В сряда Турция и Израел обявиха, че ще възобновят дипломатическите си отношения и взаимно ще назначат посланици и консули. Същия ден Ердоган проведе телефонен разговор с израелския министър-председател Яир Лапид, за да обсъдят двустранните отношения и регионалните въпроси.

Турция и Израел са взели решение отново да изпратят посланици в двете страни

 

Валери Зайцев
242 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДРУГАРЯ САТАНА

2022.08.19 | 19:54

3
ЧЕ ЩЕ МИ ГО НАЛАПАТЕ ЦЕЛИЯ Е ИЗВЪН СЪМНЕНИЕ, НО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО! КАЗАХ, ЧЕ ИСКАМ ДА МИ СЕ ЦЕЛУНЕ ПОДМЕТКАТА НА БОТУША ОТ ЦЕЛОТО ПЛЕМЕ И ОСВЕН ТОВА ИСКАМ ЕДНА ГЛАВА ТАМ.
ТА КЪДЕ ВИКАШ Е ЕВТИНАТА ГАЗ

2022.08.19 | 16:59

2
МАЙ МУНО? - В ЕГИПЕТ :) СЛОЖИЛИ СТЕ СИ ЕДНА МАРИОНЕТКА И КРАДЕТЕ МОЯТА ГАЗ МРЪСНО ЖИВОТ НО! НА САПУН, ЩЕ ВИ НАПРАВЯ ЧИ ФУТИ МРЪСНИ!
МАЙ МУНО

2022.08.19 | 16:53

1
НАЛИ ИМАТЕ МНОГО И ЕВТИНА ГАЗ? ДАЙ НА ФЕСА СЕГА ДЕ! :)

Добави коментар

Водещи новини