Обявиха виновника за заложническата драма в Бейрут за герой

  • 12 август 2022 14:46

  • 746
  • 2
© Getty (архив)

"Мъжът, който вчера в продължение на няколко часа държа заложници в банков клон в Бейрут, бе обявен за герой от много ливанци", предаде Би Би Си.

Днес стотици души се събраха пред сградата на съда, където магистратите започнаха да обсъждат въпроса дали да повдигнат обвинения на Басам аш Шейх Хусейн. Хората скандираха "Ти си нашият герой", и "Долу банките!", добави британската медийна корпорация

Четиридесет и две годишният жител на Бейрут вчера влезе въоръжен в банка и държа няколко души заложници. Той поиска да изтегли пари от влога си в щатски долари, за да плати разходи по лечение на своя баща. Басам аш Шейх Хусей освободи хората след шестчасова драма и се предаде на полицията.

Заложническата криза в банка в Бейрут приключи с арест на нападателя

Съпругата му и негов на брат защитиха действията на своя роднина. "Парите са си негови и той има пълното право да прави с тях каквото си иска", казаха те пред Би Би Си.
Въоръжен мъж взе заложници в ливанска банка

В края на 2019 г. ливанските банки, изпитващи недостиг на парични средства, въведоха строги ограничения за теглене на средства в чуждестранна валута. Днес страната страда от най-тежката икономическа криза в съвременната си история, като три четвърти от населението е изпаднало в бедност, а стойността на ливанската лира спрямо щатския долар спадна с над 90 процента.

Валери Зайцев
746 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
П

2022.08.12 | 16:03

2
Точно така Жалко за заложниците Другия път дръж началници, мениджъри и подобна алчна измет
П

2022.08.12 | 16:02

1
Точно така Жалко за заложниците Другия път дръж началници, мениджъри и подобна алчна измет

Добави коментар

Водещи новини