Въоръжен мъж взе заложници в ливанска банка

  • 11 август 2022 15:03

  • 571
  • 0
© Getty images (архив)

Въоръжен с пушка ливанец нахлу в банка в Бейрут и взе служителите за заложници. Той заплашва, че ще се самозапали с бензин, ако не получи спестяванията си, съобщи представител на службите по сигурността, предаде АП, цитирина от БТА.

Мъжът, който освен оръжието, носел и туба с бензин, влязъл в клон на Федералната банка в оживения бейрутски квартал Хамра и взел за заложници шест или седем банкови служители. Той произвел три предупредителни изстрела.

Според местните медии мъжът имал около 200 000 долара в банката.

От края на 2019 г. ливанските банки, изпитващи недостиг на парични средства, въведоха строги ограничения за теглене на средства в чуждестранна валута.

Днес страната страда от най-тежката икономическа криза в съвременната си история, при която три четвърти от населението е изпаднало в бедност, а стойността на ливанската лира е спаднала с над 90% спрямо щатския долар.

 

Войници от ливанската армия, полицаи от силите за вътрешна сигурност и агенти на разузнаването са обградили района на банковия клон. От органите на реда разговарят с въоръжения мъж, за да постигнат споразумение с него, но досега усилията им са безуспешни.

Клиент на банката, който успял да избяга от сградата, разказа пред местни медии, че мъжът е поискал да изтегли 2000 долара, за да плати медицинските сметки на хоспитализирани близки.

През януари собственик на кафене успя да изтегли 50 000 долара от банков клон в Източен Ливан, след като взе за заложници банковите служители и заплашваше да ги убие.

Ливанец изтегли 50 000 долара и стана неофициален национален герой

Последвайте канала на

Валери Зайцев
571 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини