Ескалира напрежението между Израел и Ивицата Газа

  • 06 август 2022 15:32

  • 976
  • 5
Ескалира напрежението между Израел и Ивицата Газа
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Израелската армия обяви в събота, че е готова за "седмица на операции" срещу "Ислямски джихад" в Газа. През изминалата нощ от ивицата бяха изстреляни към Израел множество ракети като отмъщение за ликвидирането на високопоставен лидер на радикалната палестинска групировка, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В събота сутрин сирени за въздушна заплаха огласяха няколко южни палестински града. Според военен говорител от петък досега от Газа са били изстреляни 190 ракети. Някои от тях са паднали на безлюдни места в Израел или се били прехванати от израелската система за ПВО "Железен купол". Около 35 не са достигнали израелска територия и са паднали в ивицата Газа.

Почти цяла нощ продължиха израелските въздушни удари в Газа

Предупредителни сирени звучаха вчера над някои квартали на Тел Авив. Израел бе предприел няколко насочени атаки срещу Газа, довели до убийството на Тайсир ал Джабари, високопоставен лидер на "Ислямски джихад". Ударите по "обекти на терористи" продължават и в събота, обяви Израел. Досега са унищожени две фабрики за оръжие и шест ракетни установки.

Според здравното министерство на "Хамас" - друга палестинска групировка, която управлява Газа - от вчера досега там са били убити 11 човека, вкл. 5-годишно дете, както и други бойци от "Ислямски джихад". Броят на ранените възлиза на повече от 80.

"Ислямски джихад" е определен за терористична организация от ЕС и САЩ. Според Израел Джабари е отговорен за голям брой нападения срещу Израел от територията на Газа.

Израелската операция по прочистване на Западния бряг от членове на "Ислямски джихад" продължава и в събота. Там са задържани 20 човека, от които 19 са от групировката, съобщиха от израелската армия.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
976 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Удавете ги тия ГОИ...

2022.08.07 | 01:16

4
Нямат ли надраскани по ръцете/краката св*ас*ти*ки, тотенкопф, портрети на Хи*тл*ер, надписи Бяла Гордост/Сила - давете ги смело тия ГОИ... Ние в Европа сме / пак сме си нацисти/фашисти и тук подркрепяме/симпатизираме и най-вече ОБИЧАМЕ нацисти/фашисти - като нашите братя и сестри от Азов!!! Ааааааа - за малко да забравя...!!! Все пак, ако са сходни мургавелковци - ги питайте нещо на иврит, че може да са нашите братя ционисти/нацисти/фашисти от Израел, а те въпреки цвета на кожата им, гърбавите им носове, и другите множество малформации/недъзи, които по принцип не се вписват много, много в устава, за "правилен" арийски екземпляр - все пак са си от нас... Вижте ги само колко последователно/методично/систематично избиват Гоите от Палестина през няколко месеца...!!! :)
Въздушни Удари по улица Ал Уахда

2022.08.07 | 01:17

5
Интересно тия, от вече придобилото статут на култово-легендарно видео на Гардиън, които са си надраскали св*ас*ти*ки по ръцете/краката, тотенкопф, ес*ес и надписи - бяла гордост/сила - какви са??? Може пък да са хуманисти, които засияват от емпатия и милосърдие - де да ги знае човек :) Ааааааа - израелските ционисти/нацисти, които през няколко месеца избиват палестинските Гои, също са хуманисти до мозъка на костите си :) Ето например миналата година, Май месец, когато израелските ционисти/нацисти изпепелиха 66 деца и 40 жени - алтруизма се лееше като свещено миро, по целия свят, а фанфарите причиняваха глухота, на най-великите абсолютисти, които тогава нямаха ни вопъл ни стон :) А я ги вижте сега, същите тези, каква сатанинска пазва отварят срещу Русия и техните детеубийства :)

2022.08.06 | 16:43

3
НАТО Хамериката какво чакате има разрушения жертви и другаде или това не Ви е в интереса важна е Украйна.

2022.08.06 | 16:34

2
Бягащите от нацисти се превърнаха в нацисти! Каква ирония на съдбата!

2022.08.06 | 16:33

1
Нещо колективния запад мълчат за санкции. За Турция в Северна Сирия също нещо няма санкции!

Добави коментар

Водещи новини